top of page

Mangal kömürü nasıl yakılır?

Temelleri bildiğinizde kömürleri yakmak kolaydır. Ateş bulaşıcıdır. Briketleri birbirine yakın tutmak, yangının kömürden kömüre kolayca yayılmasına yardımcı olur, böylece daha hızlı kullanıma hazır olurlar.


Yöntem 1: Kömürlerin baca ile yakılması


Bu basit cihaz, bir metal silindirin sınırları içinde tutulan kömürleri yakmak için kağıt - en yaygın olarak gazete - kullanır. Kömürler alevlerin üstünde oturur, böylece kenarlar hızla yanar ve yakınındaki kömürleri tutuşturmaya yardımcı olur.


Mangal kömürlerinin baca ile yakılması
Mangal kömürlerinin baca ile yakılması

Adım 1. Bacaya kömür doldurun.

Bacaya uygun miktarda kömür doldurun. Standart bir baca yaklaşık 10 sıkıştırılmış kömür alır. Ama bu kadarına ihtiyacınız olmayabilir. İhtiyacınızı önceden planlamanızda yarar var.


Adım 2. Gazete ekleyin ve aydınlatın.

Bacadaki talimatları izleyerek bir veya iki sayfa gazete ekleyin. Gazeteyi birkaç noktadan yakın. Gazete aşağıdaki bölümde yanarken, alevler yukarıdaki kömürün kenarlarını tutuşturur. Kömürlerin tutuşmaya başladığını ve kömürlerin kenarlarının griye döndüğünü kontrol etmek için baca deliklerine bakın. Kömürler tutuşmamışsa, başka bir gazete ekleyin. Ayrıca, daha uzun süre yanması için gazeteyi yakmadan önce yemeklik yağla çiseleyebilirsiniz.


Adım 3. Yukarı alevler gördüğünüzde, kömürleri dökün.

Yaklaşık 10 dakika sonra, kömürlerin üst kömür tabakası üzerinde titremeye başlayan havalandırma delikleri ve alevler içinde parlamaya başladığını göreceksiniz. Onları bir kazık içine dökün ve kömürler çoğunlukla kül ve gri renkte kaplanana kadar bekleyin. Sonra kömürleri yayın. Tüm süreç yaklaşık 15 dakika sürer.

bottom of page