top of page

Güvenli bir şekilde barbekü yapmanıza yardımcı olacak ipuçları 5

5. Pişirmeye başlamadan önce doğrudan veya dolaylı ısıya ihtiyacınız olup olmadığını bilin

Kömürlerinizi nasıl düzenlediğiniz, size farklı ısı bölgeleri ve barbekü üzerinde daha fazla kontrol sağlayacaktır.



Doğrudan ısı


Bir barbeküyü set üstü ocak olarak düşünüyorsanız, eşit bir kömür tabakasını yakmak, her şeyi en sıcak tavada en yüksek ısıda pişirmeye eşdeğerdir. Her ne kadar bu doğrudan yöntem çabuk pişirilen ince et kesimleri için iyi olsa da (hamburger ve ince kesilmiş biftek gibi), pişirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyan her şeyi yakar.


Dolaylı ısı


Kömürleri barbekünün bir tarafına itin ve bir dizi sıcaklık elde etmek için diğer tarafı serbest tutun - dolaylı ısı ile pişirmek için kömürsüz tarafı kullanın. Sadece bir taraftaki sıcak kömürler, bir buçukta yemek pişirmenizi ve diğer tarafta yiyecekleri sıcak tutmanızı sağlar. Bir su ısıtıcısı Barbekü varsa, bu büyük et parçalarının dolaylı düşük ve yavaş pişirme için bir kurulum.


Ortada dairesel boşluk ile düzenlenmiş kömürler ile Barbekü


İkinci yol, barbekünün ortasına eski bir kavurma tepsisi oturtmak ve kömürleri etrafına yığmak, daha sonra ızgaradaki yiyecekleri tekrar kapakla kaplı tepsinin üzerine pişirmektir. Isı, mangalın etrafında dolaşır ve size sıcak bir sigara / tükürme etkisi verir.


Dolaylı pişirme, tavuk ve kuzu gibi kemik üzerindeki daha büyük eklemler ve etler için mükemmeldir. Balık filetosu gibi daha hassas ürünler için de harikadır. Ayrıca, diğer maddeleri hızlı bir şekilde kahverengileştirmek isterseniz, kömürlerin istiflendiği yerlerde doğrudan ısı verir. Dolaylı olarak yemek pişirmek, yiyeceklerin yanmayacağı veya yanmayacağı anlamına gelir.


Her birinden biraz


Kömürleri eğerek, sıcaktan erimeye ve hafifçe cızırdamaya kadar bir sıcaklık gradyanı elde edersiniz. Bu, bir kalabalık için mangal yaparken yararlıdır - bir ucunda işlerinizi yaparken diğer ucunda tam peltte pişirebilirsiniz.

bottom of page