4. Baca yoksa, kömürünüzü bir yığın halinde düzenleyin
Gazete veya doğal şöminelerin toplarını (odun talaşı veya yün gibi) kömürlerin arasına itin. Kağıdı ve tutuşturucu maddeleri aydınlatın ve alevlerin kendi zamanında yakalanıp gitmesine izin verin. Sonra tekrar alevin ölmelerine izin verin - alevlerle başaracağınız tek şey yanmış yiyecekler. Pişirmek için kül kömürlerine ihtiyacınız var.
Birkaç kömür yakıldığında, geri kalanlar kendi başlarına yakalanacaklar, bu yüzden daha fazla ateşleyici madde ekleyerek alevi arttırmak için acele etmeyin. Eğer barbekü yaparken ısı ölmeye başlıyorsa, barbekünün dışına kömür ekleyin ve üzerlerinde pişirmeden önce alevlenip ölmesini bekleyin.
Comments